Lost Bricks
Tällä sivulla kerron hieman itsestäni/meistä ja mikä tämä Lost Bricks oikein on.
Olen siis kahdeksankymmentäluvun alkupuolella syntynyt nuori mies. Jo ala-aste iässä tutustuimme kavereiden kanssa hylättyihin paikkoihin ja ne vaikuttivat erittäin jännittäviltä ja mielenkiintoisilta. Valitettavasti en silloin omistanut kameraa, joten jäljellä ei ole kuin muistot nykyään jo puretuista paikoista. Muistan myös monia kohteita, joissa ei tullut koskaan käytyä eli nyt harmittaa!
Nykyään seikkailemme lähinnä ryhmässä vaihtelevalla kokoonpanolla. Alempana esitelty hieman ryhmäämme. Tämä Lost Bricks on siis projekti omien kuvien esittelyyn käymistäni hylätyistä paikoista.

Kuva: HS / Teemu Kuusimurto
Vuonna 2008 tutustuin internetissä Urban Exploration:iin (urbaani löytöretkeily) ja tajusin, että hylättyjen paikkojen tutkimisella on nimikin. Aloitin tutkimalla todella paljon kuvia hylätyistä paikoista monilta eri sivustoilta internetistä. Kiinnostus kasvoi ja halusin lähteä itsekin tutkimaan sekä kuvaamaan kohteita.
Urban Explorationin idea on tutkia hylättyjä paikkoja mihinkään koskematta. Tarkoituksena on jättää vain jalanjälkiä ja mahdollisesti dokumentoida näkemäänsä. Mitään ei rikota, varasteta eikä murtauduta sisään.
Aluksi tuntui olevan vaikeaa löytää kohteita, mutta kun asian eteen tekee vähän töitä ja pitää silmänsä auki alkaa kohteita tulla vastaan.

Tehdas ei käynnistynyt... - Kuva: Phyton
Itseäni kiinnostaa erityisesti vanhat teollisuusrakennukset ja naama vääntyykin iloiseen virneeseen kun on päässyt uuteen kohteeseen sisälle.
Tästä "harrastuksesta" olen saanut kiinnostumaan avopuolison lisäksi pari kaveriani, jotka olen tuntenut ensimmäisestä luokasta lähtien. Harrastuksen tiimoilta on tullut myös uusia tuttavuuksia. Eniten olen silti liikkunut yksin, mutta tarkoituksena olisi jatkossa liikkua enemmän yhdessä niin jaksaisi lähteä kohteisiin pidempien matkojenkin päähän.
Alla on hieman esiteltynä tutkimusryhmämme muita jäseniä.

Avopuolisoni testaa Candymanin legendaa hylätyssä Vanhustentalossa

Jones tutkimassa sellutehdasta

Jay kuvaa aution Maalaistalon yläkerrassa

Phyton ränsistyneessä tehdashallin toimistossa

Varjo kuvaa sellutehtaassa ohjauspaneelia
Ehdottomasti legendaarisin paikka oli Lahdessa nuoruudessani sijainnut hylätty betonitehdas, jota tuli tutkittua hyvin usein läheisen sijaintinsa ansiosta. Betonitehdas oli hyvinkin pelottava sen ikäisenä varsinkin kun alueella liikkui aika epämääräistä porukkaa (pihalla oli mm. poltettuja autoja). Joku porukka sai aina raivattua uuden reitin sisään silloin tällöin työmiesten tukkiessa edellisen kulkureitin.
Tähän mennessä käydyistä paikoista pelottavin on ollut kuitenkin rapistunut koulu Jäämeren rannalla Pohjois-Norjassa, jonka yhteydessä oli opiskelija-asuntola. Paikka näytti siltä kun kaikki olisivat lähteneet sieltä vauhdilla. Koulusta löytyi myöskin kaikenlaista epämääräistä, mm. Vauvan pinnasänky, lastenvaunut, leluja, kuvia vauvasta, hylsyjä ja ihmisten henkilökohtaisia tavaroita. Alapuolella on kuva koulusta.

Autio koulu Jäämeren rannalla Norjassa
Kun kohteita alkoi löytyä aloitin niitä myös kuvaamaan. Päätin perustaa tämän sivuston esittelemään kuviani, koska nettisivujen valmistuksesta on jo jonkin verran kokemusta.
Valokuvauksessa olen vasta lapsenkengissä. Kuvat on otettu ja käsitelty vähän oman maun mukaan, toivottavasti miellyttää. Palaute sekä kehitysideat ovat erittäin tervetulleita ja niitä voi antaa allaolevalla lomakkeella. Olen ajatellut kääntää sivun englanniksikin jos tarvetta ilmenee (ja minulla mielenkiintoa.. hehheh).
Ota yhteyttä
Jos haluat antaa palautetta kuvista, sivustosta tai muuten vain ottaa yhteyttä niin käytä allaolevaa lomaketta. Tarvittaessa otan yhteyttä mahdollisimman pian (jotta voin ottaa yhteyttä muista syöttää sähköpostiosoitteesi). Käytäthän tekstissäsi joko suomen- tai englanninkieltä.
* Anna mielipiteesi Lost Bricks sivustosta / kuvista. (Tämä ei ole pakollinen).
** Syötä sähköpostiosoitteesi ainakin silloin jos haluat vastauksen. (Tämä ei ole pakollinen).