Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Viestintäluola


Lähdimme tänne viestintäluolaan tutkimusmatkalle aivan sydäntalvella vahvuudella: Visgi, Phyton, Varjo ja engineer. Lunta oli reilusti (n.70cm) ja umpihankikahlaus luolan sisäänkäyntiä etsiessä otti koville. Sisään päästyämme tarpominen unohtui ja havaitsimme siellä olevan lämpimämpää kuin ulkona.

Kännyköistä hävisivät kentät kun kävelimme louhittua tunnelia todella jykevälle ovelle. Virallisessa sisäänkäynnissä oli neljä vahvaa ovea peräkkäin. Paikka taitaisi kestää pommitusta hyvin.

Luolaan oli rakennettu betoninen sisus, joka sijoittui kahteen kerrokseen. Sitä ei ollut juurikaan kiinnitetty suoraan kallioon vaan joka puolella oli hieman vapaata tilaa. Paikasta lähti useita hätäuloskäyntejä, jotka olivat melko ahtaita. Tulipalotilanteessa olisi luultavasti aika hurjat oltavat.

Homeen haju oli melko voimakas ja hengityssuojat tulivat tarpeeseen. Paikkojen tutkiminen ja kuvaaminen olivat hankalaa täydellisessä pimeydessä. Alemmassa kerroksessa mm. kaapelikanavat olivat veden vallassa. Hiekkaan osittain upotetut polttoainesäiliöt kärysivät vielä dieseliltä. Ei siis asiaa sinne myrskylyhdyn kanssa ;)

Ohuimmassakin kohdassa kalliota oli päällä ainakin kahdeksan metriä ja ei tosiaan toivoakaan, että ulkomaailmaan saisi jotain yhteyttä jos jotain sattuisi. Pidimmekin silmällä sisäänkäyntiämme, koska oli mahdollista sulkea se ulkoapäin niin, että emme ehkä pääsisi enää ulos.

Harmillisesti pääosa laitteistosta oli purettu ja viety pois. Myös vähän paikkoja oli hajotettu. Homeiset arkistot vaikuttivat mielenkiintoisilta. Niistä löytyi mm. kaavioita ja piirrustuksia tästä sekä muista vastaavista paikoista!

Hieno paikka ja todella erilainen kuin aiemmat kohteet. Pitkä ajomatkakaan ei jäänyt harmittamaan hyvässä seurassa!

Jaa Facebookissa