Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Sammutintehdas


Vierailimme eräänä talvipäivänä Varjon ja avopuolisoni kanssa tällä autiolla tehtaalla. Paikka on päässyt aika pahaan kuntoon vandaalien toimesta.

Tehdas on valmistanut mm. paloturvakalustoa ja pumppuja. Yritys on toiminnassa ja muuttanut toisiin toimitiloihin. Tuntui oudolta, että rakennukseen on jätetty valtava määrä yrityksen papereita. Arvelimme muuton tapahtuneen joskus 1990-luvun alkupuolella.

Pohjakerroksessa vaikutti olleen kova tulipalo, joka herätti hieman kysymyksiä. Tila oli katosta lattiaan pelkkää betonia, mutta joka paikka oli täynnä nokea. Osasto oli eristetty muusta tilasta ovella ja on voinut olla esim. väestönsuoja. Mieleemme tuli kuitenkin mahdollisuus, että se olisi ollut jonkinlainen testaustila kun oli kyse sammutintehtaasta. Katto oli osittain murentunut tulipalon vaikutuksesta ja yläpuolella olevaan halliin menoa välttelimmekin.

Paikka oli todella pimeä levytettyjen ikkunoiden takia, joka teki kuvauksesta hieman hankalaa. Lämpökeskushuoneeseen tuli kaukolämpöä, mutta itse rakennus oli kylmillään ja sähköttä.

Jaa Facebookissa