Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Toimistorakennus


Vierailimme tässä suuressa toimistorakennuksessa eräänä kirpeänä tammikuun (2010) aamuna n. -20 asteen pakkasessa. Mukana olivat Visgi, Jones, Phyton ja oppaanamme uusi tuttavuus Varjo.

Vuonna 1987 valmistuneessa rakennuksessa on toiminut mm. Nokia ja on alunperinkin rakennettu tietoliikennetaloksi. Tämä vahvistui huimassa verkkolaitteiden määrässä. Pohjakerroksessa oli myös suuria palvelinlaitesaleja, jotka oli varustettu happea syrjäyttävällä Halotron -sammutusjärjestelmällä.

Rakennus on uudessa asemakaavassa hyväksytty asuinkäyttöön muutettavaksi. Paikkaan olisi tulossa mm. palveluasumista ja tiloja kodittomille. Kaava tosin on jo hyväksytty toukokuussa 2009, mutta ilmeisesti mitään töitä ei ole vielä aloitettu. Seiniä, ikkunoita ja kalusteita on tosin pistetty vandaalien toimesta jo remonttiin.. ;)

Valtavassa paikassa oli osittain sähköt päällä mm. pommisuojissa, joka olikin tervetullutta melkoisen pimeään rakennukseen.

Mielenkiintoinen kohde, jonka kiinnostusta laski hieman tyhjennetyt ja järjettömästi hajotetut paikat, töherrykset ja kylmä sää. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka kuitenkin.

Jaa Facebookissa