Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Kulkutautisairaala


Tätä paikkaa olin seurannut jo pidemmän aikaa. Sisäänpääsystä tosin ei ollut mitään toivoa. Vihdoinkin sattui tilaisuus kun sattui olemaan oikeaan aikaan paikalla.

Alueen rakennuksista yksi oli tahallaan tuikattu tuleen keskellä kirkasta päivää ja satuin ajamaan paikan ohi kun palokunta oli sitä sammuttamassa. Varmistuksen tuhopoltosta sain seuraavan päivän paikallisesta sanomalehdestä. Rakennusten säilyttämisestä ja purkamisesta oli kiistelyä.

Eräänä päivänä huomasin, että alueeseen kuuluvaa puista vanhaa rakennusta purettiin. Kovassa pakkasessa seurailin kadulta purkua jonkin aikaa, mutta sisällä ei vaikuttanut olevan mitään ihmeellistä jäljellä.

Lopulta muutaman viikon päästä keltaista isointa rakennusta alettiin kunnostaa. Päivystin paikkaa lähes päivittäin vihdoin löytyi sopiva rako. Raksamiesten ruokatunti ja ovi jäänyt auki.. eikun sisään! ;)

Paikalla on kiintoisa historia ja se on toiminut mm. kulkutautisairaalana, lastensairaalana ja sairaalana. Paikan historiasta kertoo taulu paikallisen keskussairaalan aulan seinällä. Olen myös keskustellut lastensairaalan aikaan noin kolmekymmentä vuotta sitten lapsena potilaana olleen henkilön kanssa.

Tilat kunnostettiin pikaisesti homeisen terveysaseman korvaaviksi tiloiksi ja lähitulevaisuudessa terveysasema muuttaa takaisin.. mitä silloin tapahtuu näille tiloille? =)

Syksykuvat ovat vuodelta 2008. Talvikuvat ovat vuoden 2009 maaliskuulta ja kaksi viimeistä kuvaa vuoden 2009 syksyltä. Paikka on toistaiseksi käytössä.

Jaa Facebookissa