Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Voimala


Tämän voimalan purkamisesta olen tiennyt jo jonkin aikaa, mutta harmikseni aiemmin ei tullut käytyä tutkimusmatkalla.

Tehdasalueen vanhimmat rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1909 ja voimala lienee kuulunut niihin vanhimpiin. Tässä vanha ilmakuva alueesta.

Tehdas on ollut aikoinaan iso työllistäjä alueella. Lähistöllä sijainnut nyt lähes tyhjillään oleva kutomo on myös ollut hyvin merkittävä työnantaja, joten alueella on ollut paljon tekstiiliteollisuutta. Nykyään voimalasta on yhden seinän ikkunat olleet muurattu umpeen ja se on ollut yhteydessä uudempaan isoon rakennukseen.

Paikkaan pääsy oli helppoa, kun ovet puuttuivat. Sisällä odotti erikoinen yllätys, purkumiehien työvalot odottivat sisällä vain virtojen kytkemistä! Hyvin hämärissä sisätiloissa valot olivatkin melkoinen bonus. Piha-alueella liikkuneet ihmiset ovat ehkä ihmetelleet sunnuntai-iltana valojen loistetta hylätystä voimalasta :D

Erään tiedon mukaan vain sisäosa puretaan ja sisälle olisi tulossa joko teatteri tai kiipeilyseiniä. Savupiippu on saman lähteen mukaan ilmeisesti suojelukohde ja kuuluukin olennaisesti uudiskäytössä olevan tehdasalueen ulkoasuun.

Voimala jäi tarpeettomaksi kiinteistön siirtyessä käyttämään maakaasua ja kaukolämpöä. Tila on toiminut varastona loppuajan.

Jaa Facebookissa