Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Vuoristokylä, Kreikka


Matkamme ue-osion kohokohta oli tämä autio vuoristokylä, jonka sijainnin löysimme Google Earthilla vuoristosta jonkun matkaajan kuvan perusteella.

Paikka oli erittäin mielenkiintoinen, mutta alueen suuresta koosta johtuen ei joka rakennusta jaksanut käydä vilkaisemassa. Lähempänä neljääkymmentä astetta varjossa oli myös hieman liian tukahduttavaa varsinkin kun olimme varautuneet liian pienin vesivaroin.

Tarina kertoo, että kylässä olisi asunut reilusti yli tuhat ihmistä ja paikan perustetun korkealle vuoristoon merirosvojen ryöstäessä toistuvasti aiemmin rannikolla asuneet ihmiset satoja vuosia sitten. Turismin alkaessa tuoda rahaa paikallisille asukkaille rannikolla 1970-luvulla lähes kaikki kylän asukkaat lopettivat oliivin viljelyn ja muuttivat tuottoisempien töiden ääreen rannikolle.

Läheiseltä vuorenhuipulta huomasimme vielä huonommassa kunnossa olevan kylän muutaman kilometrin päässä tästä kylästä. Sinne ei tosin olisi päässyt kuin täysiverisellä maastoautolla tai kunnon kävelyvarusteilla, joten se jäi näkemättä.

Autio vuoristokylä oli kaikenkaikkiaan varsin hieno kohde.

Jaa Facebookissa