Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Voimala


Lähdimme Phytonin ja Jonesin kanssa tutkimaan tämän kivihiilellä toimineen höyrykattilavoimalan eräänä pyhäpäivänä. Kohde sijaitsee toiminnassa olevalla tehdasalueella, jonka ansiosta paikka varmasti onkin säilynyt hyvin.

Alueen paperitehtaan lopettaessa toimintansa voimala jäi tarpeettomaksi ja vuonna 2005 on uudempi siipi rakennuksesta purettu.

Ulkoa rakennusta tarkastellessamme pistimme merkille miten hyvässä kunnossa rakennus on. Menimme ensin tutkimaan rakennuksesta erillään olevan kellertävän värisen tuhkasiilon, koska sisään sinne pääsi helposti.

Seuraavaksi pääsimme sisään itse voimalaan ja se ilmeni todella hienoksi kohteeksi. Paikkoja ei ole hajotettu ja irtaimistoa sekä koneita on paljon.

Tutkimme ensin kattilahallia, josta siirryimme ylempiin kerroksiin. Katolle emme uskaltautuneet näkösälle, koska pihalla kulki ajoneuvoja pyhäpäivästä huolimatta.

Lopuksi menimme maanalaiseen kerrokseen, joka osoittautui hyvin kiinnostavaksi. Sieltä löytyi mm. kivihiilen polttokattiloiden tuhkanpoistojärjestelmät, paljon pumppuja sekä valtava määrä varaosia ja muita tarvikkeita.

Kohteesta jäi ilmeisesti muutamia paikkoja tutkimattakin, joten uusi käynti on hyvin mahdollinen.

Phytonin upeita kuvia paikasta voit katsoa täältä.

*Päivitys: Lisätty uuden reissun kuvia, jotka löytyvät gallerian alaosasta.

Jaa Facebookissa