Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Vanhustentalo


Tästä paikasta kuulin lahtelaiselta ue-harrastaja UrbanE:ltä, johon olen tutustunut äskettäin. Hän oli huomannut paikan reilu viikko ennen käyntiämme ja kävi tutkimassa sen. Hänen kuvista innostuneena halusin lähteä katsastamaan paikan.

Paikka oli aavemaisen kylmä ja kolkko.. suorastaan karmiva. Pakkanen ja lähes lumeton maa tekivät ulkopuolenkin alueesta hyvin kuolleen näköiseksi. Piha on sen verran pusikoitunut, että talosta ei varmaankaan isommalle tielle näy paljoakaan kesällä.

Talo on valmistunut vuonna 1936 ja uskoaksemme hylätty vuoden 1992 joulun aikoihin. Paikkakunnalle uusi vanhainkoti oli rakennettu jo vuonna 1986.

Paikka on virallisesti ollut kunnalliskoti, jossa asukkaat ovat osallistuneet töihin. Navetassa on esimerkiksi ollut eläimiä ja peltoa on viljelty. Kunnalliskotia johti paikallisen sanomalehtijutun mukaan hyvin ankara nainen.

Kohde on hyvin mielenkiintoinen ja siellä onkin tullut käytyä jo useamman kerran eri henkilöiden kanssa.

*PÄIVITYS: Paikalla on uusi omistaja ja rakennusta kunnostetaan asuinkäyttöön. Tämä ei siis ole enää UE-kohde eikä sinne saa eikä voi mennä käymään. Asiasta ilmoitti rakennuksen uusi omistaja.

Lisätty uusia kuvia käynniltä kesältä 2010 ennenkuin rakennus tuli myyntiin (uudet kuvat alimpana).

Jaa Facebookissa