Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Askon voimala


Nämä kuvat ovat Lahdessa sijainneen Askon tehdaskompleksin vanhan voimalan purkuvaiheesta. Kyseisestä paikasta sain tietää valitettavasti vasta kun voimalaa alettiin purkamaan. Voimala on ollut käyttämättömänä 80-luvulta lähtien kun Askon rakennukset ryhtyivät käyttämään kaukolämpöä.

Isänpäivän aamuna sankassa sumussa kävin vilkaisemassa paikkaa. Olin varautunut hengityssuojaimella ja romulusvaatteilla, jotka saattoi hävittää reissun jälkeen purkupaikan mahdollisen pölyisyyden takia. Tarkoituksena ei ollut kuin lähinnä vilkaista paikkaa ulkopuolelta asbestin pelon takia. Asbestipurkutöitä oli tehty ennen varsinaisen purkamisen aloittamista.

Paikkaa en kovin tarkasti lähtenyt tutkimaan, koska oli osittain romahtanut ja muutenkin vaarallisen oloinen. Sisälle uskaltauduin vain suht ehjää osaa vilkaisemaan hieman, joka paljastui minulle myöhemmin voimalan vanhaksi osaksi. Myöhemmin voimalaa on laajennettu.

Paikka on taatusti ollut erittäin hieno kaikkine voimalan laitteineen ennen purkamista ja harmittaa todella paljon ettei se ollut tiedossani aiemmin!

Lisää tietoa voimalasta ja upeita kuvia ennen purkamisen aloittamista löytyy mm. Spivey Pointista.

Jaa Facebookissa