Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Tulitikkutehdas


Tässä turistikohteessa Tampereella toisen kohteen Kolkoksen naapurissa kävin pikaisesti tutkimassa ja hieman kuvaamassa. Hieman harmittaa kiireinen aikatauluni, sillä en käynyt kaikissa paikoissa kuten esimerkiksi ullakolla. Siellä oli vastassa jo ovella tosin erittäin voimakas palaneen haju.

Tehdas on aluksi ollut tulitikkutehdas. 70-luvun puolivälissä lopetetun tulitikkutehtaan kiinteistön osti Autotalo Pekka Mäkinen. Mäkisen yrityksellä tehdas ja ympäröivät rakennukset olivat lähinnä kuorma- ja henkilöautojen korjaamokäytössä.

Vandaalit ovat tuhonneet kaiken mahdollisen ja maalanneet graffitteja joka paikkaan. The Stranglerin Galleriasta löysin erittäin mielenkiintoisen linkin Ladakerhon keskustelufoorumille, jossa on asiaa Autotalo Pekka Mäkisen historiasta ja kuvia muutaman vuoden takaa vielä hyvässä kunnossa olleesta paikasta.

Mäkisen autoalan yritys hiipui hiljalleen ja viimeinen niitti oli Pekka Mäkisen kuolema vuonna 2005.

Jos paikan historia kiinnostaa tarkemmin kannattaa ehdottomasti tutkia ylläolevat linkit.

Laaja ja useista eri rakennuksista koostuva alue oli mielenkiintoinen ja harmillisesti melko tuhottu. Olisi kiinnostanut todella nähdä alueella sijainneet vanhat kulkuneuvot ja tehdas paremmassa kunnossa. Ladakerhon linkistä löytyviin kuviin on mielenkiintoista verrata miltä paikat ovat näyttäneet muutama vuosi sitten.

Paikassa on järjestetty myös muutamat underground konemusiikkibileet.

Jaa Facebookissa